Dextella ja TietoAkseli yhdistävät voimansa – tarjoamme paikallisesti entistä vahvempaa palvelua! Lue lisää

Kuinka selvitä, kun talouskriisi yllättää?

22.3.2020 — Uutiset Yleinen

Joskus elämä ja vallitseva taloustilanne yllättää. Silloin on hyvä tietää, mistä  yrittäjänä saat taloudellisesti apua. Alla on viisi vinkkiä, joista voi olla apua tiukassa tilanteessa.

1. Business Finlandin kehitysrahoitus häiriötilanteessa

Business Finland on lanseerannut kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronan aiheuttamia talousvaikutuksia. Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronatilanteesta (mm. matkailu, luovat ja esittävät alat, sekä kaikki toimialat, jotka kärsivät alihankintaketjujen ongelmista.

Rahoitus on vaiheistettu kahdeksi palveluksi:

1) Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin, jonka suuruus on enintään 10 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen uusia liiketoimintoja, korvaavia alihankintaketjuja ja tuotannon organisoimista koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

2) Kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin, jonka suuruus voi olla enintään 100 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi toteuttaa niitä kehittämistoimenpiteitä, joita se on tunnistanut esiselvityksessä tai muuten omana toimintanaan ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden tavoitteena tulee olla yritykselle uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen.

Autamme mielellämme rahoituksen hakemisessa. Lisää tietoa rahoituksesta:

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/

2. Veroihin maksuaikaa

Verottaja jättää hakemuksesta veronkorotukset myöhässä maksetuista veroista perimättä.

3. Eläkevakuutusmaksuihin maksuaikaa

Tyel- ja yel-maksuihin saa helmi-toukokuun maksetuista palkoista ylimääräistä maksuaikaa. Viivästyskorkoa ei peritä, vakuutusmaksukorko 2 %:a peritään.

4. Yrittäjän työttömyysturva

Varmista, oletko oikeutettu työttömyysturvaan. Yksityiskohdat työttömyysturvan määrästä ja ehdoista eivät ole vielä selvillä, mutta tällaista on hallituksen toimesta esitetty. Työttömyysturvaa on esitetty yksinyrittäjille ja freelancereille.

5. Muistathan myös:

  • Lainat lyhennysvapaille
  • Neuvottele vuokranantajan kanssa vuokranalennuksesta määräajaksi
  • Panosta myyntiaktiviteetteihin. Yritä löytää uusia tapoja luoda kassavirtaa poikkeustilanteessa
  • Lomauta henkilöstö tarvittaessa
  • Suljet toimipiste määräajaksi tarvittaessa
  • Neuvottele maksuajoista tavarantoimittajien kanssa
  • Päivitä ennakkoverot pienemmäksi
  • Älä luovuta ja ryhdy kaikkiin tarvittaviin toimiin ripeästi

Olemme täällä auttaaksemme, joten olethan yhteydessä. Selviämme tästä yhdessä. Vastaamme sinulle niin pian kuin mahdollista!

Soita 05 46 000 250 tai lähetä sähköpostia info@dextella.fi