Dextella ja TietoAkseli yhdistävät voimansa – tarjoamme paikallisesti entistä vahvempaa palvelua! Lue lisää

Vankan talousjohtamisen ja liiketoimintaosaamisen merkitys korostuu vaikeina aikoina

26.8.2020 — Uutiset

Moni yrittäjä on taistellut selviytymisestään viime ajat. Ensimmäisenä ei ole mielessä budjetointi ja talouden suunnittelu. Pitäisi olla.

Vaikeat ajat ovat saaneet kassanpohjan näkymään ikävällä tavalla. Arjessa fokuksen täytyy eniten olla myynnissä ja sisään tulevan kassavirran jatkuvuuden turvaamisessa. Kulupuolta täytyy haravoida toistuvasti tiheällä kammalla; mistä ei-elintärkeästä pystyisi nipistämään kustannuksia.

Vaikeina aikoina on erityisen tärkeää, että taloudellinen päätöksenteko ei perustu arvaukseen tai mutuun. Kun yrittäjän omat paukut ja osaaminen on käytettävä äsken mainittuihin kassavirran varmistamisen keinoihin, kannattaa talouden ja kassan suunnittelussa käyttää asiantuntijaa. Meillä on pitkä kokemus ja näkemys talouden johtamisesta. Tuomme näkemyksellämme mutun numeroiksi ja arvaukset valistuneiksi näkemyksiksi tulevaisuudesta. Rahoitusosaamisemme varmistaa sen, että yrityksesi kassakriisin ratkaisemiseksi on käytössä parhaat mahdolliset keinot. 

Muistathan varmistaa ammattilaisen kanssa ainakin seuraavat asiat:

  • Miltä näyttävät yrityksen lähiajan näkymät? Onko kassassa riittävästi varoja?
  • Mitkä ovat yrityksen pitkän aikavälin näkymät? Millaisia asioita tulisi tehdä nyt, jotta pitkällä aikavälillä varmistat yrityksesi menestyksen?
  • Miten myyntiä voisi kasvattaa? Mistä voisi saada uusia asiakkaita? Onko nykyisellä asiakaskunnallasi tarpeita, joihin voisit vastata ja kasvattaa siten myyntiäsi?
  • Millä tasolla ovat yrityksen kiinteät kulut; onko jotakin, mistä voisi tinkiä?
  • Onko hinnoittelusi oikealla tasolla? Miltä yrityksen kannattavuus näyttää? Miten kannattavuutta voisi parantaa?
  • Onko olemassa tukimahdollisuuksia, jotka voisit hyödyntää? Yrityksen toiminnan kehittämiseen tai kiinteisiin kustannuksiin on saatavilla apua. Olethan varmistanut, että hyödynnät kaikki mahdollisuudet?
  • Millaisia rahoitusmuotoja yritykselläsi on käytössä? Olisiko tässä kohtaa järkevää investoida? Voisiko uusi investointi järkevästi rahoitettuna parantaa yrityksesi kannattavuutta ja tuoda uutta kasvua? 

Talouden ja liiketoiminnan ammattimainen suunnittelu ja seuranta kannattaa, aloita se jo tänään!

Ota rohkeasti yhteyttä asiakkuusjohtajaamme Lotta Kautoseen, puh. 050 4421 162 tai laita sähköpostia etunimi.sukunimi@dextella.fi. Me autamme sinua!