Dextella ja TietoAkseli yhdistävät voimansa – tarjoamme paikallisesti entistä vahvempaa palvelua! Lue lisää

Yrittäjä, älä valvo öitäsi – teemme senkin puolestasi

12.4.2020 — Uutiset

Puhelin soi lähes tauotta, sähköposti täyttyy viesteistä hurjaa tahtia. Viesti on kaikilla sama: olen pulassa, onko mitään tehtävissä? Voiko verojen maksua siirtää, onko tyelit ja yelit pakko maksaa heti? Miten hoidan vuokrat? Miten työntekijöiden palkat? Miten oma elanto? Miten jaksan? Mitä ihmettä oikein tapahtuu?

Tilitoimistossa on vuoden kiireisin aika, tilinpäätöksiä urakoidaan ja toimistolla palaa valot monesti iltamyöhälläkin. Ilman mitään poikkeustilaakin jaksamisen kanssa on tekemistä. Ylimääräiselle työlle ei olisi aikaa. 

Kun se puhelin soi jo ties kuinka monetta kertaa saman päivän aikana ja asian arvaa jo ennen vastaamista, niin yrittäjän hätäpuhelu menee kaiken edelle. Voin olla se ensimmäinen taho, jolla on tarjota sekä empatiaa että ratkaisuja ongelmiin. Ymmärrystä ja oikeiden kysymysten kysymistä. Aitoa halua auttaa. Aijaa, Elystä voin saada kymppitonnin. Aaa, tyelin maksua voi siirtää. Ai niinkö ne työntekijät voi lomauttaa.

Kun se lasten iltasadun jälkeiseen hetkeen sovittu Business Finland -tukihakemus on puhelimitse täytelty hädässä olevan yrittäjän kanssa ja hänen äänestään kuulee, että tänä yönä uni tulee ehkä helpommin. Tietää tekevänsä merkityksellistä työtä suomalaisen yrittäjyyden hyväksi. Ja voi itsekin mennä tyytyväisenä nukkumaan.

Vastaan sinunkin puheluusi. Yhdessä tästä selvitään.

Janne Virtanen,
Dextella Oy:n toimitusjohtaja
+358 40 5584 109